UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чиновники КНДР здійснили рідкісний публічний візит до Ірану

Вважається, що дві країни співпрацюють над програмами балістичних ракет.

Північнокорейська делегація на чолі з міністром міжнародної торгівлі відвідує Іран, повідомили в середу, 24 квітня, офіційні ЗМІ КНДР. Це рідкісне публічне повідомлення про обмін між Тегераном та Пхеньяном, які, як вважається, мають таємні військові зв'язки, пише Reuters.

Читайте також: Іран, схоже, перебуває в стані ескалації, але тотальна війна з Ізраїлем, це останнє, чого він хоче — The Guardian

Міністр зовнішніх економічних зв'язків КНДР Юн Джонг Хо вилетів у вівторок, 23 квітня, з Пхеньяну на чолі делегації міністерства з візитом до Ірану, повідомило північнокорейське інформаційне агентство ЦТАК. Інших подробиць не надавалося.

Юн раніше працював над зв'язками КНДР із Сирією. Зараз чиновник бере активну участь у розширенні обмінів з Росією, а на початку цього місяця очолював делегацію КНДР, яка відвідала Москву.

Північну Корею та Іран вже давно підозрюють у співпраці над програмами балістичних ракет, зокрема, ймовірному обміні технічним досвідом і компонентами.

За даними Reuters, Іран передавав балістичні ракети Росії для використання у війні проти України. Північна Корея також постачала РФ ракети й артилерію.

Читайте також: Хакери КНДР атакують оборонні компанії Південної Кореї 

Раніше повідомлялося, що Росія, Іран, Китай та КНДР зміцнюють свій союз. Час зрозуміти, що РФ, Іран, Північна Корея, Сирія і ще група “товаришів” діють свідомо, вони довго готувалися і мають плани та наміри йти до кінця. Зволікання з адекватною реакцією є вкрай небезпечним. Про це пише посол України в Японії Сергій Корсунський у статті “Якщо ви не за столом, то ви в меню. Що задумали Росія, Китай та їх союзники”.