UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чи зможе Байден вирішити внутрішньопартійні конфлікти демократів — Bloomberg

Якщо Байден стане президентом США, йому доведеться шукати баланс у власній політиці.

Якщо демократ Джо Байден здобуде перемогу на виборах президента США 2020 року, є підстави очікувати, що внутрішньопартійні конфлікти між «лівими демократами» та «помірними демократами» вийдуть на перший план. Також, почнеться і «конфлікт» між мультикультурною, обтяженою боргами молоддю та заможним населенням американських передмість, пише Bloomberg.

Політика США різко змінилася за останні чотири роки. Постійні проблеми - дефіцит державних інвестицій, зростання нерівності, стагнація сільськогосподарської галузі, загроза екологічної катастрофи.

З поміркованої сторони коаліції Байдена, яка, як правило, є старшою (і більшою), криза в політиці США, спричинена президентством Дональда Трампа, є найбільшою проблемою.

Напади президента Дональда Трампа на демократію, верховенство права, порядність та компетентність, становлять екзистенційну загрозу процвітанню та стабільності США.

«Ремонт» федерального уряду буде кропітким завданням.

Публічна демонстрація чесності, майстерності та етики дасть Байдену багато свободи. Тільки його обрання допомогло б відновити демократію, хоча для її захисту доведеться зробити більше. Подібним чином, грамотна політика стосовно COVID-19, якщо ще не пізно, породить як політичну, так і економічну довіру до американської влади.

Якщо демократи не зможуть отримати більшість в Сенаті, політичний порядок денний Байдена може бути приречений. Республіканська партія може бути більш «мстивою» у 2021 році.

Республіканці та демократи зможуть знайти компроміс у деяких аспектах, але такі серйозні питання, як проблема екологічної катастрофи та розширення медичного страхування, можуть спровокувати конфлікт між партіями-опонентами.

Однак, навіть демократична більшість в Сенаті також може мати свої негативні наслідки для Джо Байдена.

Демократична більшість у Сенаті дозволила б найбільш консервативним демократам впливати на важливі рішення. Важко спрогнозувати, проти чого саме протистоятимуть консервативні демократи.

У будь-якому випадку, молоді та більш ліберальні американці матимуть власні погляди на майбутнє Америки, які можуть відрізнятися від візії консервативних демократів.

Реформа поліції - це політика, яка об'єднує фактично всіх представників Демократичної партії США. У ряді питань Байдену доведеться зайняти помірковану позицію.  

Звичайно, будуть конфлікти. Але Джо Байдену доведеться якомога частіше узгоджувати свою політику з «молодою» демократичною базою.

Як зазначено у звіті центру досліджень Pew, 59% виборців віком до 30 років підтримують Байдена, тоді як 29% з них підтримують Трампа. Байден має унікальну можливість збільшувати демократичні здобутки, зміцнюючи прихильність до Демократичної партії серед молодого покоління американців.

Роки бездіяльності щодо нагальних питань, що ускладнюються корупцією та некомпетентністю чинного президента США, дали Байдену цей унікальний шанс. Він може бути звичайним політиком, який допоможе врятувати демократію, поміркованим лідером, який робить історичні успіхи, і найстаршим президентом в історії США, який також зробить життя молоді в Америці кращим, якщо зуміє знайти правильний баланс та об’єднати Демократичну партію, резюмує видання.

Читайте також: Більше анекдотів і м'якше тон: Трампа готують до майбутніх дебатів з Байденом

За кілька тижнів до виборів президента США кандидат від Демократичної партії Джо Байден на загальнонаціональному рівні впевнено випереджає свого суперника, чинного главу держави Дональда Трампа, який балотується від республіканців.

Нове спільне соціологічне опитування Opinium і Guardian показало, що за Байдена готові проголосувати 57 відсотків американців, а за Трампа лише 40.

У деяких ключових штатах Байден також лідирує.

Опитування Університету Нью-Гемпшира в штаті показало різницю між кандидатами в 12% - 55% проти 43%.

Опитування SurveyUSA в Північній Кароліні показало п'ятивідсоткову перевагу демократа - 50% проти 45%. Дослідження Університету Monmouth в цьому ж штаті показує різницю в три відсотки: за Байдена 49%, за Трампа 46%.

Соціологія від WPA Intelligence в Неваді показала різницю між колишнім віцепрезидентом і президентом на рівні статистичної похибки - Байден 44%, Трамп 42%.

Варто зазначити, що Байден має кращі рейтинги перед виборами, ніж будь-який претендент на пост президента США з 1936 року.