UA / RU
Підтримати ZN.ua

Черговий – вже 40-й з початку 2022 року – російський топ-менеджер помер за загадкових обставин

Головного інженера «Якутськенерго» Ігоря Шкурка, який попався на хабарі, знайдено мертвим у СІЗО.

Ще один сировинний топ-менеджер помер у Росії за загадкових обставин. Першого заступника генерального директора та головного інженера «Якутськенерго» Ігоря Шкурка знайшли мертвим у СІЗО Якутська, куди він потрапив 31 березня після затримання у справі про хабар. Про це повідомляє «Комсомольская правда».

Якутське управління Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) стверджує, що Шкурко вчинив самогубство ще 4 квітня.

«У камері слідчого ізолятора виявлено обвинуваченого без ознак життя. Медичні працівники констатували його смерть. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. За попередніми даними, ознак кримінальної смерті не виявлено», – йдеться у прес-релізі.

Шкурко не погоджувався з арештом і оскаржив його напередодні загибелі, 3 квітня. У Слідчому комітеті коментувати це відмовились. «Якутськенерго» також проігнорувало запити від ЗМІ.

49-річний Шкурко відповідав за технічне керівництво ПАТ «Якутськенерго», що належить «Русгідро». У покійного топ-менеджера залишилася дружина та двоє синів.

Читайте також: Після низки арештів та зникнень топчиновників, на Росії почалися загадкові смерті

Хвиля загадкових смертей топ-менеджерів російських держкомпаній почалася в 2022 році:

Загалом за 15 місяців, за даними The Moscow Times, за нез'ясованих обставин загинули близько 40 топ-менеджерів, бізнесменів та інших російських управлінців.