UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через виверження вулкана над Сицилією закрили авіапростір

Місцева влада розташованого неподалік міста Катанії оголосила про часткове закриття повітряного простору над містом.

Сьогодні, 18 жовтня фахівці Національного інституту геофізики і вулканології Італії зафіксували нове виверження вулкану Етна, яке супроводжувалося помітним посиленням сейсмічної активності. В результаті активізації вулкана було частково перекрито авіапростір над Сицилією, повідомляє DW.

"Нові виверження в Етні викликали великі хмари вулканічної пилу в п'ятницю, тому керівництво аеропорту Катанії закрило частина авіапростору над Сицилією", - зазначає видання.

Згідно з даними, кількість літаків для прибуття було обмежено з 4 до 1, при цьому всі рейси для вильоту вирушили вчасно.

Як кажуть очевидці, в східній частині острова відчуваються сильні підземні поштовхи. Над найбільшим діючим вулканом в Європі піднімаються клуби диму і попелу.

найсильніше виверження Етни відбулося в 1969 році і тривало кілька місяців. Тоді потоки розпеченої лави спалили всі населені пункти на своєму шляху.

Варто відзначити, що 29 серпня, на острові Стромболі в Італії, який знаходиться в Тірренському морі, активізувався вулкан, який носить таке ж ім'я, як острів. Він перебував у стані спокою більше двадцяти років, а цього літа раптово почав показувати характер.