UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через удар коаліції США по Сирії загинули десятки людей

Серед загиблих виявилися родичі терористів ІДІЛ та джихадисти.

Коаліція під керівництвом Сполучених Штатів Америки заявила про те, що вбила бойовиків у східній Сирії, здійснивши удар по мечеті, яку "Ісламська держава" використовувала як базу. Перед заявою коаліції, Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про десятки загиблих у селі Аль-Суса і його околицях, передає Reuters.

Зазначено, що перед заявою коаліції Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про те, що в результаті авіаударів по зазначеній території загинула 41 людина, у тому числі 10 дітей. При цьому багато хто із загиблих були родичами бойовиків ІДІЛ.

Також через удари коаліції, які потрапили і в житлові будинки, загинуло 22 джихадиста навколо річки Єфрат біля іракського кордону. Саме там розташований один з останніх ісламських анклавів у Сирії.

У той же час міністерство закордонних справ Сирії заявило про те, що літаки коаліції "скоїли злочин", в результаті якого загинули щонайменше 62 мирних жителі в Аль-Суса і сусідній провінції Дейр-ез-Зор.

За даними самої коаліції, знищивши мечеть, яку терористи використовували як штаб-квартиру в Аль-Суса, вони захистили свою останню територію.

Раніше помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив про те, що американські збройні сили (ЗС) будуть залишатися в Сирії "до тих пір, поки іранські війська знаходяться за межами Ірану". Він також висловив надію на те, що Росія перегляне своє рішення щодо надання Сирії ракетних систем С-300.