UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через ситуацію на південному кордоні республіканці "битимуть" Гарріс усім, що мають. Вона повинна готуватися до нападу — Клімкін

Інакше її розмажуть, наголошує спікер. 

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що антирейтинг віцепрезиденти США Камали Гарріс, яка може представляти Демократичну партію на президентських виборах, можна пояснити її відповідальністю за південний кордон. У коментарі для NV він припустив, що за це республіканці "зараз її битимуть руками, ногами, зубами — всім, що в них там є".

"І тут Камалі дуже важливо підготувати не лінію захисту, а лінію нападу. Наскільки я знаю, таку лінію зараз і готують, — прокоментував Клімкін. — Інакше її, звісно, розмажуть. Зараз тема південного кордону така ж важлива, як економіка. Це вперше років за 20 із гаком, як я слідкую за американськими виборами". 

Але вона має також і чимало прихильників, продовжив спікер. Все це завдяки кільком успішним кампаніям, пов’язаним із боротьбою за права жінок і правом на аборт.

Читайте також: Позиція Камали Гарріс з міжнародних питань може сильно залежати від радників – експосол України в США

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. Але тепер деякі представники Республіканської партії закликають наразі ще чинного президента піти у відставку, мовляв, своїм рішенням він начхав на думку 14 мільйонів американців, які обрали Байдена на цю роль.

Детальніше про те, чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року, — читайте у статті експосла України в США Олега Шамшура для ZN.UA.