UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через Росію та Китай США модернізує пріоритети в оборонній сфері — Байден

Він наголосив на необхідності більшого захисту держустанов від хакерських атак.

Новообраний президент США Джо Байден заявив, що країна повинна переглянути свої пріоритети в оборонному секторі, зокрема й через загрози з боку Росії та Китаю. Про це він зазначив під час конференції з представниками міноборони та спецслужб. 

"Ми говорили про різні стратегічні виклики з боку Росії і Китаю, з якими ми зіткнемося, а також про реформи, які ми повинні проводити, щоб ми опинилися в найбільш сильній з можливих позицій для протистояння цим викликам», - сказав він на брифінгу.

Президент також згадав про нещодавну кібератаку на урядові установи США. 

"Ми продовжуємо дізнаватися про масштаби хакерського зламу SolarWinds, а також про уразливі місця, які були виявлені. Як я вже говорив минулого тижня, цей напад становить серйозний виклик для нашої національної безпеки», - вказав Байден.

Він зазначив, що одним з основних завдань на сьогодні є зменшення розриву між сучасними можливостями кіберзахисту та тим, чого ще можна досягти у цій сфері, аби в майбутньому краще та швидше реагувати на такі загрози. 

"Ми повинні вміти втілювати інновації та переосмислювати свій захист від дедалі більших загроз у нових сферах, таких як кіберпростір", - зазначив обраний президент США.

Читайте також: Байден розкритикував попередника через наміри Трампа відправити США у «шатдаун»

Нагадаємо, 23 грудня Трамп ветував оборонний бюджет США на 2021 рік, який передбачав 250 мільйонів доларів допомоги для Україні  і введення нових санкцій проти газопроводу «Північний потік-2».

22 грудня він підписав тимчасовий бюджет США, щоб запобігти шатдауну після накладення вето. Американський президент продовжив фінансування уряду США до 28 грудня.