UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через негоду в Альпах загинули десять людей

Серед загиблих лижники, альпіністи і гід.

Через негоду в Альпах в різних пригодах загинули десять осіб: сім лижників, два альпініста і гід. Згідно з отриманими даними, загиблі були громадянами Франції, Німеччини та Італії. Згідно з даними місцевої поліції п'ять лижників з групи з 14 осыб не змогли дістатися до місця призначення у французьких Альпах. Як повідомляє ВВС, власник бази, на яку повинна була прибути група, повідомив рятувальників про зникнення людей, на їх пошуки відправили сім вертольотів. Пізніше поліція повідомила, що один із членів групи помер через падіння з висоти, троє - від гіпотермії, ще двоє - у лікарні.

Також повідомляється про загибель гіда з Італії, який проводив організовану екскурсію.

Що стосується альпіністів, то вони зникли ще в неділю, але через негоду рятувальники не могли почати їх пошуки. Пізніше жертви сходження, які вважаються швейцарцями, були знайдені в бернському кантоні швейцарських Альп. Також сьогодні стало відомо про зникнення альпініста з Росії. Найімовірніше він теж загинув.

Швейцарські Альпи були вражені бурями і різкими перепадами температур після періоду небувало теплої погоди.

Нагадаємо, що наприкінці лютого на Європу насунувся атмосферний фронт із Сибіру, який приніс із собою аномально холодну погоду. Тоді від негоди загинули більше 60 людей.