UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буттіджич готовий підтримати Байдена на президентських виборах у США

Демократи об'єднуються навколо Байдена, намагаючись не дати Сандерсу стати кандидатом від партії на майбутніх виборах.

Кандидат у президенти США від Демпартії Піт Буттіджич, який напередодні вийшов з президентської гонки, готовий підтримати колишнього віцепрезидента Джо Байдена на президентських виборах всередині Демократичної партії, передає The Hill.

Відзначається, що крім Буттіджича, Байдена планує також підтримати Емі Клобучар.

Вибування з президентської гонки Буттіджича і Клобучар вказують на консолідацію поміркованої частини демократичних виборців проти соціаліста Берні Сандерс.

Як пишуть американські ЗМІ, рішення Буттіджича пов'язано з тим, що помірне крило демократів почало об'єднуватися навколо Байдена, намагаючись не дати сенаторові Вермонта Берні Сандерсу стати кандидатом від партії на майбутніх виборах.

Президентські вибори відбудуться 3 листопада 2020 року.

На праймеріз у Південній Кароліні фаворитом став колишній віце-президент США Джо Байден, отримавши 50% підтримки. Друге місце зайняв сенатор Берні Сандерс (19,3%), третє –Том Стеєр (11%), четверте – Піт Буттіджич (8%).

Лідером за загальною кількістю перемог залишається представник лівого крила в партії Берні Сандерс. Він заручився підтримкою більшості в Неваді та Нью-Гемпширі.

Серед республіканців на праймеріз із великим відривом лідирує Трамп.