UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бурджанадзе обіцяє заарештувати Саакашвілі, якщо переможе на виборах президента Грузії

Екс-соратниця Саакашвілі Ніно Бурджанадзе заявила, що відразу ж проведе розслідування, яке "покаже всім", що партія нинішнього президента є злочинною організацією, а "першим, хто сяде у в'язницю, буде сам Саакашвілі".

Кандидат у президенти від "Демократичного руху" Ніно Бурджанадзе обіцяє у разі свого приходу до влади заарештувати свого попередника - поки діючого президента Грузії Михайла Саакашвілі.

"Першим, хто сяде у в'язницю, якщо я перемагаю на виборах, буде Михайло Саакашвілі", - заявила екс-спікер парламенту Грузії в Батумі в середу, 10 липня, на відкритті свого регіонального виборчого штабу.

"Після мого приходу до влади пройде розслідування, яке покаже всім, що "Національний рух" є злочинною організацією. Першим, хто сяде у в'язницю, буде Саакашвілі", - сказала вона.

"Якщо це розкритикує Захід, то у такому разі, для мене нічия підтримка не важлива", - підкреслила екс-спікер.

"Якщо виявлять злочин, скоєний мною, то я готова відповісти. Мене навіть звинуватили у вбивстві і донині, нова влада ніяк не розслідувала цю справу", - зазначила Бурджанадзе

За її словами, коли у країні головою Верховного суду є Костянтин Кублашвілі, то "безглуздо говорити про справедливість". "Як можна сьогодні говорити про справедливість, коли у Кублашвілі тисячі незаконних ув'язнених", - заявила Бурджанадзе.

Як відомо, президентські вибори у Грузії пройдуть 27 жовтня 2013 року.

Наразі у президенти вже висунуто кілька кандидатів: міністр освіти Георгій Маргвелашвілі від правлячої коаліції "Грузинська мрія", лідер опозиційної Лейбористської партії Шалва Нателашвілі і екс-спікер парламенту Ніно Бурджанадзе (останню висунула громадська організація "Народні збори").

Кандидат від пропрезидентської партії "Єдиний національний рух", яка знаходиться в опозиції щодо "Грузинської мрії" - поки не названий. Його визначать за допомогою праймеріз, які пройдуть до кінця липня.

Раніше передбачалося, що від партії Саакашвілі у президенти буде висунутий один з його найближчих соратників - колишній глава МВС Грузії Вано Мерабішвілі. Проте невідомо, чи зможе він взяти участь у виборах: колишній міністр, нагадаємо, нещодавно був заарештований за звинуваченням у різних зловживаннях.

Попередні президентські вибори відбулися в Грузії на початку 2008 року. За офіційними даними, Саакашвілі отримав близько 53% голосів і, таким чином, був обраний на другий термін.

Команда нинішнього президента фактично втратила владу після поразки на парламентських виборах 2012 року. "Грузинська мрія" на чолі з мільярдером Бідзіною Іванішвілі, що виграла ті вибори, отримала більшість у парламенті і сформувала уряд. Саакашвілі залишився допрацьовувати свій термін, однак його вплив істотно зменшився. !zn

Читайте також:

Президентські вибори у Грузії пройдуть все ж 27 жовтня

Прем'єр Грузії не виключив арешту Саакашвілі після президентських виборів

Партія Саакашвілі обере кандидата в президенти з 4 претендентів