UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бундестаг розслідує шпигунську діяльність Росії уНімеччині

Російські агенти хочуть дізнатися, якою мірою Німеччина і ЄС готові надати Україні економічну підтримку.

На тлі кризи навколо України парламентський комітет німецького бундестагу з контролю над діяльністю спецслужб розслідує шпигунську діяльність Росії у ФРН.

На позачерговому засіданні комітету глави Федерального відомства з охорони конституції і федеральної служби розвідки BND Ханс-Георг Маасен і Герхард Шиндлер проінформували депутатів про масштаби російської агентурної діяльності в Німеччині, повідомляє в четвер, 8 травня, газета Kölner Stadt-Anzeiger з посиланням на учасників засідання і відомство федерального канцлера.

Приводом для засідання парламентського комітету стали повідомлення в ЗМІ щодо діяльності агентів служби зовнішньої розвідки РФ в Німеччині, особливо, в Берліні. Федеральне відомство з охорони конституції вважає, що криза навколо України посилила інтерес російських спецслужб до ФРН.

Газета Tagesspiegel повідомляє, що російські агенти хочуть довідатися про механізми прийняття політичних рішень в Німеччині, а також з'ясувати, якою мірою Німеччина і Європа готові надавати Україні економічну підтримку навіть у тому випадку, якщо мова піде про постачання газу. !zn

Читайте також:

Україна видворяє військово-морського аташе російського посольства, спійманого на шпигунстві

СБУ затримала російського шпигуна

СБУ затримала "на гарячому" шпигуна з придністровського КДБ