UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будівництво "Північного потоку-2" призупинили після звернення німецьких екологів до суду

Тепер рішення про завершення будівництва прийматиме суд.

Будівництво “Північного потоку-2” призупинили після того, як Німецький союз охорони природи та біорізноманіття (NABU) звернувся до адмінсуду Гамбурга щодо заборони російського газопроводу. Про це російському “Інтерфаксу” повідомила представниця Федерального відомства по судноплавству і гідрографії BSH. 

“Заявка має припиняючу дію. Тепер рішення буде приймати суд. Але поки дозвіл на будівництво до кінця травня діє”, - зазначила вона.

Напередодні NABU опублікував заяву про звернення до суду щодо заборони будівництва “Північний потік-2”. Позов стосується незакінченої ділянки трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини. 

Повідомляється, що позовом передувала процедура заперечення, яка почалася у 2018 році та в останній раз була розширена в березні 2021 року. BSH відхилило цю заперечення 1 квітня 2021 року.

Читайте також: Блінкен має намір знову закликати ФРН відмовитися від будівництва газопроводу "Північний потік 2"

Раніше повідомлялося, що повна реалізація "Північного потоку-2" буде означати непоправне ослаблення України.

Нагадаємо, що будівництво газопроводу зупинилося в грудні минулого року через санкції США. Готовність проєкту оцінюється в 95%. Для закінчення будівництва газопровід "Північний потік-2" залишилося прокласти ще майже 150 км труб - 120 км у водах Данії і понад 28 в водах Німеччини.

Президент США Джо Байден виступає проти завершення проєкту, але поруч з цим намагається налагодити відносини з Німеччиною. Деякі американські чиновники рекомендують президентові послабити обмеження, а замість цього вивчити можливі варіанти, як газопровід можна буде використовувати в кризових ситуаціях.

Детальніше про те, чому досі не зупинили "погану угоду для Європи" читайте у статті Михайла Гончара "Підводні течії проєкту "Північний потік-2".