UA / RU
Підтримати ZN.ua

Будинок Нетаньягу в Кесарії атакував дрон

Військові кажуть, що дрон запустили з Лівану.

Правоохоронці на місці події

Правоохоронці на місці події

У суботу, 19 жовтня, по будинку прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, розташованому в місті Кесарія, запустили безпілотник, передає Reuters. За словами прессекретаря прем’єра, Нетаньягу не було в будинку на момент атаки.

Раніше військові Ізраїлю повідомляли, що дрон запустили з Лівану. Ще два безпілотники, які залетіли на територію Ізраїлю перехопили.

За даними служби швидкої допомоги, внаслідок атаки ніхто не постраждав. Правоохоронці повідомили, що вибухи було чути саме Кесарії – прибережнім місті, де Нетаньягу має будинок для відпочинку.

Ні «Хезболла», ні інше угруповання не взяло на себе відповідальність за атаку дроном.

Читайте також: Миротворці ООН в Лівані не здатні захистити ізраїльтян від нападів "Хезболли" — Коен

Раніше ми повідомляли, що представники Організації Об'єднаних Націй заявили про проникнення двох ізраїльських танків на базу миротворчих сил під час операції на півдні Лівану. Інцидент викликав напруженість між ООН та Ізраїлем, адже сторони надають різні версії події.

Ізраїль хоче очистити південний Ліван від бойовиків і позицій «Хезболли», щоб відновити спокій на півночі країни та дозволити жителям повернутися. Крім того, Тель-Авів перекинув ще тисячі військовослужбовців через кордон на півночі, даючи зрозуміти, що готується розширити наземний наступ проти «Хезболли» на південний захід країни.