UA / RU
Підтримати ZN.ua

Буданов: "Росія більше не становить військової загрози світу"

Нові удари по території Росії можливі.

Удари по російській території, швидше за все, продовжаться. Таке припущення висловив глава української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю телекомпанії АВС News, не уточнивши при цьому, чи стоятиме Україна за цими ударами.

На його думку, атаки будуть просуватися все далі і далі вглиб території Росії. Щодо відповідальності України у цих ударах, він зможе дати коментар лише після закінчення війни.

Читайте також: Неодноразові удари по аеродрому «Енгельс» демонструють неефективність російської ППО – ISW

Буданов також висловив надію на постачання американських бойових машин "Бредлі" до України найближчим часом.

“Ми чекаємо на них. Ми дуже сподіваємось на них. Це значно підвищить боєздатність наших підрозділів”, – сказав він.

На думку Буданова, найгарячіші бої розпочнуться у березні. За його словами, Україна планує великий наступ.

“Наша мета – і ми її досягнемо – це повернення до кордонів 1991 року, до України, визнаної усіма суб'єктами міжнародного права”, – наголосив він.

Що ж до майбутнього Росії, Буданов заявив, що є кілька сценаріїв, але суть зрозуміла: “Не треба боятися перетворення Росії, це лише піде на користь усьому світу. Росія більше не становить військової загрози світу, це просто вигадка”.

За словами Буданова, єдиною проблемою, що залишається, є російський ядерний арсенал і неконтрольований режим, який приведе "весь світ до розуміння необхідності денуклеаризації Росії або, принаймні, міжнародного нагляду за її ядерним арсеналом".

Нагадаємо, 30 грудня в інтерв'ю ВВС Буданов заявив, що в Росії 5 січня має початися нова хвиля мобілізації. Таке рішення російське військове керівництво ухвалило через брак живої сили у війні проти України. За його словами, у планах стоїть це число. Їм доведеться розпочинати нову хвилю мобілізації навіть з урахуванням того факту, що минула мобілізація, яка нібито закінчилася, не припинялася, людей мобілізують на повний хід.