UA / RU
Підтримати ZN.ua

Брюссель затопили потужні зливи, а в Гамбурзі ураган зірвав дахи з будинків

Зливи затопили вулиці та площі Брюсселя, а в Гамбурзі оголошено режим надзвичайного стану через сильні грози і смерчі.

Сильна гроза, місцями супроводжується великим градом, обвалився у вівторок ввечері на Брюссель, заливши водою деякі вулиці та площі, підвали будинків. Під водою опинився й бульвар Волюве.

Найбільш вражаючим наслідком дощу стало затоплення станції метро "Еразм", наземний павільйон якої повністю залило водою на висоту до 20 див Місцеві ЗМІ публікують фотографії пасажирів, які роззулися, закатали штани і йдуть по станції-басейну босоніж. Воді, щоправда, не вдалося дістатися до платформ, та шляхи залишилися незатопленими, а лінія продовжувала функціонувати.

Вода проникла і на головну станцію метро "європейського кварталу" - "Шуман" і ведучі до неї кілька підземних переходів. Очевидці написали в соціальних мережах про "річці" Шуман - потоці води, растянувшемся від парку 50-річчя Бельгії до площі Шуман, на яку виходять будівлі Єврокомісії, Ради ЄС та Європейської зовнішньополітичної служби.

У теж час в Гамбурзі через повалені дерева неможливо проїхати по цілому ряду вулиць, затоплені підвали у житлових будинках. Негода продовжує панувати і на південно-заході Німеччини.

У Гамбурзі на півночі Німеччини ввечері у вівторок, 7 червня, оголошено режим надзвичайного стану через сильні грози і смерчі, що обрушився на східні райони міста.

Ураганний вітер зривав дахи з будинків, затоплені вулиці і підвали в низці житлових будівель. Для усунення наслідків негоди задіяні понад однієї тисячі пожежників і працівників технічних служб, передає агентство dpa. Співробітники пожежних розрахунків облетіли зону удару стихії на вертольоті. Після обльоту стало зрозуміло, що через повалених дерев неможливо рух по ряду вулиць.

Між тим негода продовжує панувати також на заході й південно-заході Німеччини. У федеральній землі Баден-Вюртемберг, за даними Німецької метеорологічної служби (DWD - Deutscher Wetterdienst) місцями за годину випало до 30 літрів опадів на квадратний метр, а подекуди ця цифра досягала навіть 40. Найбільш інтенсивним дощ був у Ортенау і Кальве поблизу Шварцвальда.

Напередодні повідомлялося, що на Австралію обрушився сильний шторм. На даний момент відомо про чотирьох жертв стихії. Дві людини в Сіднеї і Боурале загинули в автомобілях, змитих потоком води. У Тасманії виявили тіло 75-річної жінки в затопленому будинку, неподалік від Канберри втопився ще один чоловік. Три людини вважаються зниклими без вести.

Штормові хвилі руйнували будинки та дороги на узбережжі, сильний вітер ламав дерева.