UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бродський про протистояння Ірану: Між Ізраїлем та Україною є співпраця, але її потрібно розширювати

Міхаель Бродський зазначив, що його країна засуджує російську-українську війну, якій певною мірою сприяє й Іран.

В Україні є чимала єврейська громада, яка страждає від російських обстрілів, зокрема й ракетами та дронами, отриманими РФ від Ірану. У контексті протистояння Ірану ізраїльська сторона співпрацює з українською, однак цю співпрацю, мабуть, варто було розширити, зазначив в інтерв’ю ZN.UA посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, з яким поговорили Тетяна Силіна та Володимир Кравченко.

«Ми підтримуємо контакти з єврейською громадою України та дуже добре знаємо, що тут відбувається. Безперечно, ми засуджуємо агресію Росії проти України, про що говорили з першого дня. І, звичайно, засуджуємо як постачання дронів і ракет з боку Ірану, так і їх використання. Ми вважаємо, що в Ізраїлі та Україні абсолютно схоже бачення щодо Ірану. І ми можемо багато зробити спільно для того, щоб протистояти Ірану. Ми підтримуємо контакти на цю тему», – зазначив Бродський.

Читайте також: Посол Бродський відповів, за яких умов можлива нормалізація відносин Ізраїлю з Іраном

На зауваження, чому Ізраїль та Україна лише «можуть», а не вже тісно співпрацюють проти режиму, який є ворогом обом країнам, посол зауважив, що така співпраця вже відбувається. І на думку Бродського, її потрібно розширювати всіма можливими каналами.

Водночас він додав, що Ізраїль з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну засудив російську агресію, зокрема на найвищому рівні лідерів держав. Зокрема, це зробили міністри закордонних справ — колишні та нинішній. Також агресію засудив представник Ізраїлю в ООН, у тому числі й під час голосування в Організації, посол в Україні. А прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу, додав Бродський, засудив агресію РФ на початку повномасштабного вторгнення тої в Україну.

Читайте також: Посол Бродський прокоментував заклик Ердогана до мусульман захистити Палестину та Ліван

Міхаель Бродський запевнив, що контакти Ізраїлю з РФ зараз зведені до мінімуму. Його країна підтримує їх, виходячи зі своїх життєво важливих інтересів. Водночас посол зауважив, що на відносини з РФ вплинуло її повномасштабне вторгнення в Україну та позиція Росії після 7 жовтня 2023 року, коли ХАМАС здійснив жорстокий напад на Ізраїль.