UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британський принц Вільям залишив службу у королівських ВПС

Принц Вільям завершив кар'єру військового льотчика. Разом з сином і дружиною він переїде до Кенсінгтонського палацу і зосередиться на благодійництві та виконанні своїх обов'язків члена королівської сім'ї.

Принц Вільям завершив кар'єру пілота пошуково-рятувального вертольота і залишив службу у Королівських військово-повітряних силах Великобританії.

"Вільям, пілот рятувального гелікоптера, йде з активної служби, минулого вівторка він завершив своє останнє чергування. В майбутньому принц має намір зосередитися на виконанні обов'язків члена королівської сім'ї як всередині країни, так і за кордоном", - офіційно повідомили у королівському палаці.

Як йдеться у повідомленні, протягом декількох тижнів принц Вільям із дружиною Кейт і новонародженим сином переїдуть до Кенсінгтонського палацу (раніше вони жили у приватному будинку поруч із місцем служби принца на острові Англсі в Уельсі).

Очікується, що після відходу принц присвятить свій час благодійності і підтримці організацій, що займаються екологічними проблемами і рятують зникаючі види тварин. Також Вільям розглядає можливість вступу на держслужбу.

Вільям служив у ВПС Великобританії більше семи років і як пілот провів у повітрі 1301 годину.

Як зазначають британські ЗМІ, товариші по службі Вільяма жалкують про його відхід і відгукуються про принца як про прекрасну людину і чудового пілота. Минулого літа герцог Кембриджський з відзнакою склав іспит на посаду командира рятувального вертольота.

Втім, його відставка була очікуваною. Раніше Вільям вже говорив, що має намір залишити діючі підрозділи ВПС для того, щоб проводити більше часу з сім'єю. Нагадаємо, 22 липня у принца Вільяма і його дружини Кейт Міддлтон народився син - Георг Олександр Луї.

Служба в армії є традицією для членів британської королівської сім'ї. Брат Вільяма, принц Гаррі, також є військовим льотчиком. !zn

Читайте також:

Принц Гаррі порівняв війну в Афганістані зі "стрілялками" на PlayStation

Принц Вільям і Кейт Міддлтон показали в Інтернеті перші офіційні фото сина

Принцесу Діану могли вбити за сценарієм замаху на Мілошевича, стверджує свідок

Єлизавета II почала передавати повноваження принцу Чарльзу