UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британські пілоти відпрацьовують тактику опору російської агресії - ВВС

Особливий акцент робиться на відпрацюванні ближнього бою.

Командувач Королівських військово-повітряних сил Майк Вігстон заявив, що британські пілоти посилено тренуються, щоб бути готовими відбити потенційну російську загрозу Сполученому Королівству та його союзникам по НАТО, повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Особливий акцент робиться на відпрацюванні ближнього бою: у британських пілотів нинішнього покоління в цьому не так багато досвіду, розповів він, виступаючи на найбільшому у світі авіасалоні RIAT.

“У мене немає жодних сумнівів у тому, що це пряма та явна загроза, для протидії якій ми й тренуємось. Звичайно, ми сподіваємося, що до цього не дійде і що спрацює політика стримування, але якщо настане день, коли Росія розв'яже агресію щодо члена НАТО, ми маємо бути готовими», — сказав Вігстон.

Читайте також: МЗС Естонії викликала на килим посла Росії після реваншистських заяв Путіна

"Сьогодні Росія — найявніша загроза британській та європейській безпеці - просто подивіться на її поведінку не тільки в Україні, а й до цього в Грузії", — додав військовий.

Війна Путіна проти України має стати його стратегічною поразкою, заявляє президент США Джо Байден. За його словами, війна, яку президент РФ Володимир Путін розв'язав проти України, є справжньою загрозою для глобальної стабільності та миру, тому вільний світ має підтримати Україну у захисті демократії.