UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська журналістка опублікувала докази того, що втрати російської армії виявилися неочікуваними для влади країни

Зараз там збирають екстрені медичні групи для переїзду. 

Журналістка британського видання ITV News Емма Берроуз опублікувала на своїй сторінці у Твіттер докази того, що Росія не очікувала такої кількості жертв серед своєї армії, коли прийняла рішення розпочати війну в Україні. Тепер МОЗ РФ екстрено збирає необхідну кількість лікарів, аби відправити на допомогу пораненим. Про це свідчить документ, який поширила редакторка.

"Надана копія документу, виданого сьогодні (25 лютого - ред.) МОЗ Росії. Це вказує на те, що Росія очікує масову надзвичайну медичну ситуацію і наказала організаціям охорони здоров’я негайно визначити медичний персонал, готовий до переїзду та роботи", — написала Берроуз у себе у Твіттер

Згідно з цим документом, зараз там необхідні хірурги, в тому числі й дитячі, лікарі швидких, травматологи, анестезіологи, терапевти, педіатри, психіатри, гінекологи та інші. 

Читайте також: Роскомнагляд відкрито цензурує інформацію про вторгнення РФ в Україну

Нагадаємо, Росія вперше повідомила статистику втрат своїх військових на війні в Україні лише 27 лютого. Весь цей час у РФ стверджували, що таких немає, і лише сьогодні там заявили про смерть офіцера Нурмагомєда Гаджимагомедова, який загинув  нібито "під час спецоперації із захисту Донбасу". 

Тим часом в Міноборони України повідомило, що станом на ранок 27 лютого російська армія зазнала наступних втрат