UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська розвідка оцінила наслідки усунення російського генерала

За словами розвідників, покарання у Росії — політичний інструмент.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Розвідка Великої Британії прокоментувала затримання російського генерал-майора Івана Попова, екскомандувача 58-ю армією, яка бере участь в окупації Запорізької області. За словами розвідників, Кремль усунув Попова не через намагання встановити гарне врядування, а через його критику російського Міноборони, йдеться у повідомленні розвідки у соцмережі X.

За словами британських розвідників, арешт Попова може налякати російських солдатів, а командирів змусити вважати, що покора режиму важливіша за компетентність. Зазначається, що генерал був популярним серед рядових окупантів, а російські воєнкори називали його компетентним.

Читайте також: Відповідає за точність ударів ракет: СБУ повідомила про підозру російському генералу

«Ймовірно, арешт Попова є демонстративним покаранням за його непокору вищим за рангом чиновників», - йдеться у повідомлення британської розвідки.

Нагадаємо, Івана Попова відсторонили від командування загальновійськовою 58-ю армією у липні 2023 року після критики міністерства оборони, а 21 травня 2024 року заарештували за підозрою у шахрайстві. Повідомляється, що генерал разом із посібниками продали 2 тисячі тонн металовиробів вартістю понад 100 млн рублів, які призначалися для будівництва інженерних споруд на лінії оборони окупантів.

Раніше ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко заявив, що такі перестановки в російській армії повинні допомогти окупантам отримати більшу кількість озброєння, яке наразі не доходить через корупцію. За його словами, на початку повномасштабного вторгнення корумпованість російського Міноборони допомогла українцям вистояти.