UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія у світлі катастрофи малазійського авіалайнера підняла питання про нові санкції проти РФ

Прем'єр-міністр Великобританії вважає: якщо підтвердиться, що малайзійський літак був збитий ракетою, випущеною з території контрольованої сепаратистами, то Москва повинна бути притягнута до відповідальності.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон у світлі катастрофи малазійського авіалайнера підняв питання про введення нових санкцій ЄС щодо Росії. "Росія може використати момент, щоб знайти вихід з цієї небезпечної кризи. Я сподіваюся, що це буде зроблено. Але якщо цього не відбудеться, то ми повинні відповісти рішуче", - написав британський прем'єр у статті, опублікованій в газеті Sunday Times у неділю, 20 липня.

На думку Кемерона, якщо буде підтверджено, що літак, що виконував рейс MH17 був збитий ракетою класу "земля-повітря", випущеної з території, контрольованої проросійськими бойовиками, то "Москва повинна бути притягнута до відповідальності".

"Ми повинні чітко представляти, що це значить: це прямий результат того, що Росія дестабілізує ситуацію в суверенній державі, порушує його територіальну цілісність, підтримує незаконні збройні формування, навчаючи і озброюючи їх", - пише глава британського уряду.

- Зарубіжна преса передбачила Росії посилення санкцій та ізоляцію через збитого Боїнга

Він закликав європейських політиків трансформувати обурення в дії. "Мова йде, зрозуміло, не про військових діях. Але настав час використати нашу владу, вплив і ресурси", щоб знайти тих, "хто скоїв цей злочин і притягнути їх до відповідальності".

Як зазначається у статті, трагедія малазійського літака сталася менш ніж за добу після того, як США ввели нові санкції, спрямовані проти низки російських компаній і фінансових інститутів. При цьому Європейський Союз, багато з країн-учасників якого сильно залежать від російського газу, на відміну від США зайняв більш помірковану позицію щодо санкцій, обмеживши лише деякі майбутні інвестиції в російську економіку.

"Занадто довго спостерігалося небажання великого числа європейських країн бачити, якими наслідками загрожує те, що відбувається на сході України, - пише Кемерон. - Беручи участь у засіданні ЄС в минулу середу, я знову побачив це небажання в дії". !zn

Читайте також:

ЄС опублікував регламент, розширює юридичну базу для санкцій проти РФ

Турчинов попросив у Заходу високоточна зброя для боротьби з терористами

Австралія погрожує не пустити Путіна на саміт G20

Меркель знову закликала Путіна використовувати його вплив на терористів на Донбасі