UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія розвернула масштабні військові навчання НАТО

У навчаннях будуть задіяні 55 кораблів, 70 повітряних суден та 13 тисяч моряків, солдатів і льотчиків з 15 країн.

Військові кораблі Королівських ВМС Британії та інших країн НАТО візьмуть участь у наймасштабніших за останні роки навчаннях Joint Warrior.

Як повідомляє The Telegraph, навчання триватимуть два тижні - до 24 квітня. У них будуть задіяні 55 кораблів, 70 повітряних суден та 13 тисяч моряків, солдатів і льотчиків з 15 країн, включаючи Британію.

Королівський флот буде практикувати полювання на підводні човни противника після того, як нещодавно було зафіксовано, ймовірно, російську військову субмарину в цьому районі.

Протягом навчань, якими керуватиме Британія, будуть відпрацьовані морські десанти, розмінування та відбиття атак малих кораблів, у той час як на іншому кінці Британії буде відпрацьовано приземлення повітряного десанту на рівнині Солсбері.

І хоча в Міноборони Британії заявляють, що навчання не є відповіддю на дії будь-якої держави, керівництво НАТО підтверджує, що метою навчань є демонстрація сили альянсу та заспокоєння його членів перед загрозою з боку Росії, пов'язаної з агресією в Україні.

Читайте також: Естонія почала спільні військові навчання з США

Раніше повідомлялося, що країни Північної Європи вирішили об'єднати зусилля захисту від можливої агресії Росії, яку вони вважають "найбільшим викликом для європейської безпеки".