UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія пригрозила закрити російське торгове представництво в Лондоні

Британці вважають його "лігвом шпигунів".

Влада Великобританії планує розглянути питання про закриття в Лондоні російського торгового представництва, назвавши його "лігвом шпигунів", повідомляє The Telegraph.

Закриття торгпредставництва може стати черговою відповіддю Москві у рамках справи Скрипаля.

Як повідомляє видання, протистояння між двома країнами посилилося після того, як Москва заявила, що ще більше співробітників британського посольства мають бути вислані з Росії, оскільки наслідки за отруєння в Солсбері посилилися.

Це відбулося після того, як російські чиновники звинуватили Британію а провокації після обшуку британськими прикордонниками літака російської авіакомпанії "Аерофлот", який здійснював рейс із Москви.

У п'ятнцю, 30 березня, Росія оголосила про вислання дипломатів із країн, які на початку тижня видворили російських працівників посольств і консульств у зв'язку з отруєнням колишнього агента ГРУ РФ Сергія Скрипаля.

Отримали ноти протесту й українські консули, яких Москва оголосила "persona non grata". Міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав дії Росії "нонсенсом", зазначивши, що "ми не намагалися когось отруїти в Солсбері".

Нагадаємо, на сьогоднішній день до рішення Великобританії, яка спочатку оголосила про вислання російських дипломатів зі своєї території, приєдналися майже три десятка країн. Таким чином, наразі висилка торкнеться 153 російських дипломатів.