UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія попросить соціальні мережі про допомогу в боротьбі з терористами

У США відбудеться інтернет-форум по боротьбі з тероризмом.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Амбер Радд сьогодні відвідає Силіконову долину і попросить найбільші світові соціальні медіа та провайдерів інтернет-послуг активізувати зусилля щодо протидії або видалення контенту, який розпалює екстремізм і тероризм, інформує Reuters.

За інформацією видання, у Сан-Франциско відбудеться Глобальний інтернет-форум по боротьбі з тероризмом, партнерами якого виступають Facebook, Google Alphabet Inc., Microsoft і Twitter.

Глава МВС Британії зустрінеться там з керівниками соціальних мереж та інтернет-провайдерів щоб обговорити це питання, сказано в заяві міністерства.

"Терористи і екстремісти намагалися зловживати цими платформами, щоб поширювати свої жахливі повідомлення. Цей форум - важливий спосіб зупинити цю хвилю", - сказав Радд.

Як повідомляється, після чотирьох терористичних атак в Британії в цьому році, під час яких загинуло 36 осіб, британська влада неодноразово просила інтернет-компанії зробити більше для придушення екстремістського контенту та забезпечення доступу до зашифрованих повідомлень.

Нагадаємо, у Британії за перше півріччя 2017 рекордно зросла кількість випадків антисемітизму. Організація Community Security Trust, яка захищає британських євреїв, повідомляє, що вже зафіксовано 767 інцидентів.