UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої та колишньої дружини Путіна

Під санкціями опинилися 12 людей з оточення Путіна.

Велика Британія запровадила санкції проти Аліни Кабаєвої - ймовірної партнерки президента Росії Владіміра Путіна. А також проти родичів очільника Кремля та його колишньої дружини. Під санкціями опинилися 12 людей з оточення Путіна. Про це повідомляється сайті уряду Британії.

Зазначається, що посилюється тиск на російського президента та його найближче оточення, у тому числі шляхом санкцій проти його «гаманців» та членів родини.

У заяві британського уряду вказано, що незважаючи на те, що за деклараціями глава Кремля володіє лише невеликою квартирою в Санкт-Петербурзі, двома радянськими авто, причепом та гаражем, відомо, що його розкішне життя «фінансує» найближче оточення: сім'я, друзі дитинства та обрана еліта.

Родичі Путіна отримують високі посади та ведуть розкішний спосіб життя завдяки наближеності до режиму.
«Ми викриваємо і націлюємося на тіньову мережу, яка підтримує розкішний спосіб життя Путіна і затягує пороки в його найближчому оточенні. Ми продовжимо запроваджувати санкції проти всіх, хто допомагає і підтримує путінську агресію, поки Україна не переможе», - заявила міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс.

Хто потрапив у новий санкційний список

Родина:

Соратники Путіна:

Читайте також: Нові санкції – Британія підвищить мита на платину і паладій з Росії та Білорусі

Раніше повідомлялося, що уряд Британії запровадив санкції проти понад 200 осіб із Росії. Серед них помічник президента РФ Владіміра Путіна Андрєй Фурсенко. Санкції також запровадили проти великих російських олігархів Вагіта Алєкпєрова, Владіміра Євтушенкова та Андрєя Бокарьова, бізнесменів та топменеджерів Фархада Ахмєдова, Муси Бажаєва, Саїда Кєрімова, Грігорія Бєрьозкіна, Євгєнія Зубіцкого, Алєксандра Шульгіна.