UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія запровадила нові санкції проти Росії

Серед іншого, Британія забороняє експорт до РФ фунтів стерлінгів і банкнот країн ЄС.

Велика Британія запровадила додаткові санкції проти Росії. Зокрема, Британія забороняє експорт до РФ фунтів стерлінгів і банкнот країн ЄС, а також постачання авіапального, повідомляє прес-служба британського уряду.

Нові санкції включають заборони на експорт, постачання та доставку, надання та передачу (а також пов’язану технічну допомогу, фінансові послуги, кошти та посередницькі послуги):

Також нові обмеження передбачають заборону на експорт до РФ або для використання в Росії палива для реактивних двигунів, а також присадок до палива.

Крім того, запроваджується заборона на експорт або використання в РФ банкнот, номінованих у фунтах стерлінгів, та банкнот країн ЄС, заборона на надання або доставку таких банкнот особам, пов'язаним із РФ, та для використання їх у Росії.

Заборона на імпорт, придбання або поставку та доставку товарів, що приносять прибуток, які походять з Росії або відправляються з РФ (а також пов’язана технічна допомога, фінансові послуги, кошти та посередницькі послуги).

Заборона на надання технічної допомоги, фінансових послуг, коштів та брокерських послуг, пов'язаних з імпортом чавуну та сталі.

Зазначається, що деякі із заборон стосуються Росії та непідконтрольних уряду територій України.

Читайте також: Патріарха Кирила внесли до санкційного списку Великої Британії

Раніше Велика Британія запровадила різні антиросійські санкції за вторгнення Росії до України. Зокрема, під санкції потрапили російські авіакомпанії і навіть колишня дружина Володимира Путіна, а також його ймовірна партнерка Аліна Кабаєва.