UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія та Франція – на останній стадії угоди щодо боротьби з нелегальною міграцією

Відносини між країнами в питаннях міграції загострилися ще за прем'єрства Бориса Джонсона.

Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак у понеділок висловив оптимізм щодо співпраці з Францією для боротьби з нелегальною міграцією, а його речник заявив, що дві країни близькі до нової угоди щодо обмеження кількості мігрантів, які перетинають Ла-Манш, пише Reutres.

Читайте також: Центр прийому мігрантів на південному сході Англії більше схожий на в'язницю – АР

Під тиском через рекордну кількість мігрантів, які перепливають до Британії на невеликих човнах, Сунак зустрівся з Макроном на кліматичному саміті COP27, їх першій особистій зустрічі після того, як Сунак став прем’єр-міністром 25 жовтня.

Читайте також: І знову не Джонсон: що обіцяє Україні прем'єрство Ріші Сунака?

Міграційна криза в Європі спричинена масовою втечею з охоплених війнами країн Африки і Близького Сходу. Найбільша міграційна криза в Європі з часів Другої світової війни була зафіксована у 2015 році. Відсутність прозорих правил прийому та неконтрольоване переміщення біженців призводять до численних людських жертв у морі.

Проблема набула широкого розголосу, коли 3 вересня провідні світові ЗМІ опублікували фото винесеного на турецький берег тіла маленького хлопчика-мігранта, що втопився під час спроби переправитися із Туреччини до Європи.

Відносини між Францією та Британією у міграційному питанні загострилися ще за прем'єрства Бориса Джонсона, а потім лише погіршилися, коли безпосередня попередниця Сунака, Ліз Трасс, яка поставила під сумнів питання щодо того, чи був Макрон другом чи ворогом під час її прем'єрської кампанії.

Читайте також: Король Чарльз прийняв відставку Трасс, а вона закликала продовжити підтримку України

Сунак, який сподівається відновити відносини Лондаоа з Парижем, сказав, що зустріч із Макроном була чудовою, вона дала "можливість тісно співпрацювати з Францією та іншими країнами для боротьби з нелегальною міграцією".

Читайте також: Об’єднатися або померти: Ріші Сунак виступив перед консерваторами та розхвалив Джонсона і Трасс

«Ви почуєте більше подробиць про це найближчими тижнями», — сказав він журналістам у Єгипті.