UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія схвалила вакцину Moderna проти коронавірусу

Це вже третя вакцина, схвалена у Великій Британії.

Велика Британія дозволила використовувати в країні вакцину проти коронавірусу, розроблену компанією Moderna. Про це йдеться на сайті британського уряду.

"Вакцина проти COVID-19, розроблена Moderna, сьогодні отримала схвалення органу, який регулює поставку, Агентства з регулювання лікарських засобів і медичних товарів (MHRA). Це результат ретельної та суворої оцінки, проведеної групами вчених MHRA, включаючи рекомендації незалежної Комісії з лікарських засобів для людини. Остання ретельно вивчила всі дані, щоб переконатися, що ця вакцина відповідає необхідним стандартам безпеки, якості та ефективності", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що це третя вакцина проти коронавірусу, яку схвалила MHRA. Також це друга схвалена м-РНК вакцина, після розробленої Pfizer/BioNTech.

За словами прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона, держава прискорює свої зусилля щодо вакцинації пріоритетних груп населення тими двома вакцинами, які вже були схвалені в країні. При цьому використання вакцини Moderna почнуть вже навесні, коли вона буде доступна.

Читайте також: Вакцину від коронавірусу Moderna схвалив МОЗ Ізраїлю

Moderna Inc готується до постачання у 2021 році на ринок від 600 млн до 1 млрд доз вакцини від COVID-19. За словами виконавчого директора компанії Стефана Банселя, на сьогоднішній день портфель замовлень у Moderna на вакцину становить близько 500 млн доз.

Вакцину американського виробника можна зберігати при -20 градусах за Цельсієм (-4 градуси за Фаренгейтом). Це набагато нижче, ніж у вакцини Pfizer, яка повинна зберігатися при -70 градусів за Цельсієм (-94 градуса за Фаренгейтом), що спрощує її поширення.

За словами офіційних осіб, з тих пір, як FDA надало Pfizer-BioNTech дозвіл на екстрену вакцинацію тиждень тому, в США було доставлено близько 2,9 мільйона доз. У США від коронавірусу загинули щонайменше 318 тисяч осіб з майже 18 мільйонів випадків.