UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія оголосила про виділення £36 мільйонів допомоги: українці в переліку тих, хто її отримає

Допомога передбачена для найбільш уразливих верств населення, які постраждали від вторгнення Росії.

Велика Британія оголосила про виділення 36 мільйонів фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу. Про це йдеться у повідомленні Уряду Британії.

Люди, життя яких постраждали від російського вторгнення в Україну, посухи та нестачі продовольства в Східній Африці та конфлікту в Сирії, будуть серед тих, хто отримає 36 мільйонів фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги Великобританії. Своє рішення британський уряд оприлюднив напередодні Всесвітнього дня гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй.

На допомогу українським біженцям з цієї суми піде 15 мільйонів фунтів стерлінгів. Це дасть змогу підтримати до 200 тисяч осіб з найбільш уразливих верств населення, які постраждали від вторгнення Росії: дітей, людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями. 

Розподілятиме ці кошти Міжнародна гуманітарна організація Mercy Corps, яка відповідатиме за забезпечення біженців їжею, водою, медичними послугами та надаватиме психологічну підтримку і послуги з догляду за дітьми.

Читайте також: Українці отримають по 6 тисяч допомоги від Норвезької ради у справах біженців

На підтримку Східної Африки, яка страждає від браку продовольства, спричиненого, зокрема, і російською агресією проти України, буде скеровано 16,8 млн доларів. 

Ще 8,4 млн доларів підуть на допомогу сирійським біженцям, які знайшли укриття від громадянської війни в сусідньому Лівані. 

Читайте також: Уряд Іспанії надаватиме допомогу біженцям з України: скільки і кому

Раніше повідомлялось, що Велика Британія готується виділити для допомоги Україні 3 млрд фунтів стерлінгів.

Крім того, країна-союзник подвоїть кількість РСЗВ, які спрямовує в Україну.