UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія конфіскувала у російського олігарха майже мільйон доларів

Конфіскація відбулася у рамках справи про ухилення від санкцій.

Влада Великої Британії вилучила у російського олігарха Петра Авена майже мільйон доларів у справі про ухилення від санкцій, пише Bloomberg.

Керуючий активами російського мільярдера ПєтраАвена погодився передати владі Великої Британії 750 тисяч фунтів стерлінгів (963 тисячі доларів) для завершення розслідування про ухилення від санкцій. Про це повідомило Національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA) Великої Британії.

У самого Авена немає банківських рахунків у Великій Британії, однак його підозрювали у тому, що він використовував рахунки своєї дружини та фірми з управління нерухомістю як особисту «скарбничку» для фінансування свого способу життя.

«Перша успішна конфіскація коштів NCA внаслідок розслідування доходів, отриманих від ймовірного ухилення від санкцій, є важливою віхою, яка має підштовхнути до більших амбіцій та до майбутніх дій із застосування санкцій», — сказав Джеймс Болтон-Джонс, старший радник з адвокації в Spotlight on Corruption.

Розслідування кримінальної справи про ухилення від санкцій стосувалося виведення близько 3,7 мільйона фунтів стерлінгів (4,8 мільйона доларів) з трасту в Австрії до Великої Британії за кілька годин до введення європейських санкцій проти Авена. Раніше NCA вимагало від бізнесмена заплатити штраф 1,2 мільйона фунтів стерлінгів (1,54 мільйона доларів).

Читайте також: Російський олігарх у суді жаліється на "зруйноване" через санкції життя

Пьотр Авен - співзасновник російської фінансової компанії «Альфа-груп», він давно живе на Заході. Після початку повномасштбного вторгнення військ РФ в Україну Авен, як і його бізнес-партнери, потрапив під санкції Євросоюзу, Великої Британії та США.

Бізнесмен разом зі своїми партнерами  Гєрманом Ханом, Міхаілом Фрідманом і Алєксєєм Кузьмічовим входить до довгого списку мільярдерів, які звернулися до вищих судів ЄС, щоб вийти з-під санкцій блоку.