UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія дозамовила для себе тисячі нових NLAW

Країна поповнює запаси зброї.

Британія замовить тисячі нових протитанкових засобів, щоб поповнити свої запаси зброї. Як йдеться на офіційному сайті Уряду, відповідну угоду на 229 мільйонів фунтів стерлінгів було укладено зі шведським виробником Saab. Підприємство виготовить та поставить Міноборони країни системи легкої протитанкової зброї нового покоління NLAW.

Як відомо, Велика Британія надала Україні тисячі одиниць цієї зброї для захисту від російської агресії. З NLAW один солдат може знищити добре захищений сучасний основний бойовий танк на відстані від 20 до 800 метрів.

«Ця легка протитанкова зброя нового покоління зіграла вирішальну роль у підтримці української армії, щоб зрештою їй вдалося відкинути російські сили вторгнення», — наголосив міністр оборони Британії Бен Уоллес.

Кілька тисяч одиниць NLAW будуть поставлені Збройним силам Великобританії упродовж 2024-2026 років, ще близько 500 одиниць надійдуть на озброєння в 2023 році в рамках попередньої закупівлі.

Читайте також: Воллес пообіцяв Україні ракети AMRAAM: що про них відомо

За словами Уоллеса, Сполучене Королівство продовжує активно співпрацювати з промисловістю, союзниками та партнерами, щоб переконатися, що Україна отримує життєво важливу військову підтримку, одночасно поповнюючи власне обладнання та боєприпаси, надані з запасів Сполученого Королівства.

Британські ЗМІ раніше повідомляли, що Велика Британія могла передати Україні половину від загальної кількості наявних у неї на озброєнні NLAW.