UA / RU
Підтримати ZN.ua

Брейвік погрожує розпочати голодування через застарілу ігрову приставку

Брейвік не проти відбувати покарання в одиночній камері, оскільки ізоляція, за його словами, не заподіює йому страждань, але хоче більш нову ігрову приставку.

Норвезький терорист Андерс Брейвік, винний у загибелі понад 70 осіб, вимагає, щоб його ігрову приставку PlayStation 2 замінили на більш нову третю версію з "доступом до дорослих ігор", які він міг би сам обирати, в іншому випадку він почне голодування.

У листі Брейвік описує свої умови у в'язниці як "катування".

"Голодування не закінчиться до тих пір, поки міністр юстиції Андерс Анундсен (Норвегії) і глава виправних установ не припинять ставитися до мене як до тварини", - повідомив терорист.

Найближчим часом він пообіцяв назвати дату початку голодування.

Крім цього, він просить поліпшити умови його щоденної прогулянки, а також надати право на вільне спілкування з зовнішнім світом.

Норвезького терориста з міркувань безпеки містять окремо від інших ув'язнених. Брейвік стверджує, що він має право на більш широкий вибір діяльності" із-за своєї ізоляції.

У вересні Брейвіку дозволили вивчати політологію, надавши окреме приміщення, де він може читати книги.

Раніше Брейвіка відмовилися прийняти в університет Осло, так у нього немає атестата про середню освіту.

Жертвами вибуху в урядовому кварталі Осло і розстрілу на норвезькому острові Утойя, які скоїв Андерс Брейвік у липні 2011 року, стали 77 осіб. У серпні минулого року суд Норвегії засудив Брейвіка до 21 року тюремного ув'язнення.

Брейвік не заперечує факт нападів, проте винним у тероризмі себе раніше не визнає, стверджуючи, що діяв на благо норвезької нації. Він виступає проти мультикультуралізму та емігрантів з мусульманських країн. !zn

Читайте також:

Брейвік вступив на факультет політології в Осло

Влада Норвегії переведуть Брейвіка в "більш гуманну" в'язницю

Влада Норвегії відмовила Брейвіку в реєстрації фашистської асоціації

Брейвік звинуватив тюремних наглядачів в спробі довести його до самогубства