UA / RU
Підтримати ZN.ua

Brexit без угоди порушить обіцянки референдуму 2016 року - міністр

Голова фінансового міністерства Британії назвав варіант "жорсткого" виходу з ЄС "зрадою".

Міністр фінансів Великої Британії Філіп Хеммонд на форумі в Давосі заявив, що Brexit без схвалення угоди з Європейським союзом буде порушенням обіцянок, які були зроблені на референдумі 2016 року, повідомляє India Today.

"Міністр фінансів Філіп Хеммонд у четвер звернувся до прихильників неврегульованого Brexit на зустрічі з лідерами ділових кіл, сказавши, що Brexit без угоди порушить обіцянки, зроблені на референдумі 2016 року, і буде сприяти поширенню популізму", - йдеться у повідомленні.

У неврегульованого ("жорсткого") варіанту Brexit без угоди чимало прихильників серед членів консервативної партії, для яких такий результат справи є прийнятним або навіть бажаним; однак Хеммонд тривалий час підтримував м'який Brexit, на умовах угоди з Євросоюзом.

"Не вихід буде розглядатися як зрада рішення референдуму. Але вийти без угоди - це підірвати наше майбутнє процвітання, що означає зраду обіцянок, що були дані", - заявив міністр на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

21 січня прем'єр-міністр Тереза Мей представила "план Б" щодо Brexit. Його суть полягає у відновленні переговорів з Брюсселем щодо прикордонного контролю між Північною Ірландією і Республікою Ірландія. "План Б" спрямований на отримання підтримки у парламенту, який 15 січня на голосуванні не затвердив досягнуту її урядом угоду про вихід. Нове парламентське голосування за проектом угоди призначено на 29 січня.