UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бразилія подала до суду на Samsung за порушення трудового законодавства

Південнокорейський концерн, який раніше звинувачували в незаконній експлуатації китайських робітників, опинився в центрі подібного скандалу в Бразилії.

Бразильські прокурори почали судовий процес проти південнокорейської компанії Samsung.

За версією прокуратури, компанія порушувала трудове законодавство на своєму гігантському заводі в Амазонії.

Прокурори, які відвідали підприємство, звинувачують компанію в тому, що працівників примушували працювати протягом довгих виснажливих змін без достатньої перерви. Таким чином, здоров'я співробітників піддавалося ризику.

В прокурорському офісі бразильського міста Манаус повідомляють про те, що, за словами одного робітника, він упаковував близько трьох тисяч мобільних телефонів за день.

ТАКОЖ: Samsung звинуватили у рабських умовах праці: по 16 годин на день і один вихідний на місяць

Нагадаємо, раніше до суду на Samsung подали європейські правозахисні організації Sherpa, Peuples Solidaires і Indecosa-CGT. Південнокорейський концерн звинуватили в незаконній експлуатації китайських робітників. Серед порушень також було зафіксовано перевищення нормативів тривалості робочого дня на підприємствах.

Раніше про систематичне порушення законодавства у сфері праці з боку Samsung, включаючи використання дитячої праці, заявляла організація з прав людини China Labor Watch.

Сама корпорація неодноразово відкидала ці звинувачення, втім, визнавши, що на заводах компаній-постачальників, які є партнерами Samsung, співробітники іноді відпрацьовують більше годин, ніж передбачає трудове законодавство. !zn

Читайте також:

Компанію Apple знову звинуватили у жорстокій експлуатації китайських робітників

Китайські робітники збирають iPhone 5 по ночах і живуть у багнюці з тарганами

Apple домоглася заборони на продаж продукції Samsung в США

У світі понад 10 мільйонів дітей перебувають у трудовому рабстві