UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бразилія не може прийняти чиюсь сторону у російсько-українській війні — Лула да Сілва

За його словами, розпочинати діалог треба було до війни.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявив, що його країна не може стати на чийсь бік у російсько-українській війні. За його словами, воюючі сторони, які зараз закликають Бразилію до діалогу, мали робити це раніше, повідомляє Correio Braziliense.

"Тому для Бразилії важливо сказати, що ми хочемо миру, ми не хочемо війни. Ті, хто зараз хоче з нами розмовляти, могли поговорити з нами ще до початку війни", – заявив Лула да Сілва.

Читайте також: У Пекіні відреагували на критику Зеленського щодо китайсько-бразильського "мирного плану"

Журналісти додали, що заява Лули пролунала на фоні заклику президента Володимира Зеленського відвідати Україну, аби побачити все "на власні очі". При цьому очільник Кремля Владімір Путін назвав Бразилію та Індію можливими посередниками у мирних перемовинах.

Раніше Зеленський заявляв, що "мав гарну розмову" з Лулою та вважав, що вони порозумілися. Проте після його заяв про "кроки назустріч Росії" український президент нагадав, що Путін є вбивцею і що Україна, сідаючи за стіл перемовин, повинна виступати з позиції сили. На думку Зеленського, китайсько-бразильський мирний план є "деструктивним".