UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики ІДІЛ стратили 250 жінок в іракському місті Мосул

Вони відмовилися брати участь у "секс-джихад".

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" провели масові страти в іракському місті Мосул, убивши 250 жінок за відмову стати секс-рабинями. Про це пише агентство ABNA з посиланням на представника Іракського Курдистану Саїда Мамузіні.

Він повідомив, що ісламісти примушували місцевих жінок і дівчаток до так званого "секс-джихаду" – тимчасових шлюбів. Усіх, хто відмовився, вбили, причому іноді разом з сім'ями.

Інший представник іракських курдів Гхаяс Сурчі розповів, що жінкам в Мосулі заборонено самостійно вибирати собі подружжя. Вони не можуть виходити з дому поодинці, з'являтися у громадських місцях з відкритим обличчям і непокритою головою. Також є спеціальні посередники, які за великі гроші організовують зустрічі між чоловіками і жінками.

Нагадаємо, Мосул – друге за величиною місто в Іраку. Бойовики ІДІЛ захопили його в червні 2014 року. Протягом року вони стратили тут близько 2 тисяч осіб.

У березні нинішнього року стало відомо, що урядові війська Іраку починають операцію по звільненню Мосула. Зокрема, військові вже очистили від бойовиків деякі навколишні села.