UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики ІДІЛ зруйнували один з найдавніших храмів в Пальмірі

Храм Бела побудований в епоху Стародавнього Риму і присвячений верховному богу.

У Сирії бойовики "Ісламської держави" зруйнували частину античного храму в стародавній Пальмірі, повідомляє Reuters з посиланням на моніторингову групу.

Терористи обрали своєю метою храм Бела, побудований в епоху Стародавнього Риму, повідомляє організація з прав людини в Сирії.

Масштаб пошкоджень поки невідомий.

Храм Бела присвячений верховному бога і входить до складу комплексу руїн стародавнього сирійського міста Тадмор. Храм був головною святинею міста, представляє з себе певний гібрид східної та античної архітектури. Він був побудований в 32 році нашої ери і є одним з найдавніших споруд міста.

Читайте також: В Іраку авіаударом ліквідований один з лідерів ІДІЛ

"Ісламська держава" захопила Пальміру, стародавні руїни якої - один з шести об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Сирії, в середині травня. Перед тим як залишити місто, сирійська армія евакуювала більшу частину його жителів і найбільш цінні історичні реліквії центрального музею Пальміри.

Після захоплення міста під загрозою знищення опинилися стародавні руїни і храми. Так, у червні бойовики ІД замінували давню частину Пальміри, в липні знищили в Пальмірі стародавню статую - знамениту статую лева аль-Лат, яку датується першим століттям до нашої ери, а в кінці серпня - підірвали античний храм в Пальмірі.