UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики ІДІЛ стратили понад 120 своїх соратників за спробу перевороту

Переворот в "ісламській державі" повинен був відбутися 30 серпня.

У понеділок, 31 серпня, в іракській провінції Найнава було страчено понад 120 бойовиків терористичної організації ІДІЛ, яких звинуватили у спробі здійснити переворот і усунути лідера "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді, передає з посиланням на представника Демократичної партії Курдистану Саїда Мамузіні телеканал Al Sumaria.

За інформацією Мамузини, переворот повинен був відбутися в неділю, 30 серпня.

"Але два дні тому п'ятеро заарештованих бойовиків розкрили плани змовників", - розповів він.

В результаті цього 122 бойовика, у числі яких 18 польових командирів, були розстріляні в тюрмі на півдні міста Мосул. Як сказав Мамузіні, "розкол в ІДІЛстає все очевидніше". У боротьбі за розподіл фінансових потоків, влади і впливу загинули десятки бойовиків, зазначив представник Демократичної партії Курдистану.

Читайте також: США звинуватили ІДІЛ у використанні хімічної зброї проти курдів в Іраку

Раніше повідомлялося, що бойовики ІДІЛ використовують десятки тисяч мирних людей в якості живого щита в місті Фаллуджа з метою протистояти наміру уряду Іраку звільнити провінцію Анбар від ісламістів.

13 червня уряд Іраку офіційно оголосило про початок масштабної військової операції з повернення контролю над західною провінцією Анбар, яка на даний момент знаходиться під владою бойовиків ІДІЛ. В даній провінції розташовані такі великі міста, як Рамаді і Фаллуджа.

У травні Пентагон звинуватив армію Іраку в небажанні воювати проти ІДІЛ. Глава Пентагону Ештон Картер заявив , що США можуть допомогти багатьом армії Іраку, але нездатні наділити їх бажанням воювати.

Раніше в Пентагоні заявили, що на розгром терористичної угруповання ІДІЛ піде до 10 років. Також у Пентагоні зазначили, що ісламісти змінили свою тактику з метою скоротити втрати від авіаударів коаліції. Американський президент Барак Обама заявляв, що Вашингтон не має закінченоїстратегії зі звільнення Іраку від терористичного угруповання ІДІЛ.