UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борису Джонсону не дозволили проголосувати на виборчій дільниці

Політик забув про введене ним правило і не мав при собі посвідчення особи.

Бориса Джонсона не пустили на виборчу дільницю під час спроби проголосувати на місцевих виборах у Сполученому Королівстві через те, що він забув взяти з собою посвідчення особи з фотографією – вимога, яку він сам же й запровадив, будучи прем’єр-міністром.

Співробітники виборчої дільниці були змушені відмовити колишньому прем’єру, коли він намагався проголосувати в Південному Оксфордширі в четвер, повідомляють британські ЗМІ.

Пізніше Джонсон повернувся з необхідним посвідченням особи та зміг проголосувати.

Консервативний уряд Джонсона запровадив нові правила, які вимагають посвідчення особи з фотографією для голосування, у Законі про вибори 2022 року. До того виборцям потрібно було лише вказати свої ім’я та адресу, щоб мати змогу проголосувати.

Читайте також: Борис Джонсон таємно літав до Венесуели і говорив про Україну — The Times

Закон активно критикували, оскільки вимога щодо посвідчення особи виборця «не дозволяла голосувати особам без потрібного посвідчення, при цьому було дозволено лише кілька форм такого документа».

У четвер по всій Британії відбулися місцеві вибори до понад 100 рад, а також вибори кількох мерів. Екзит-поли свідчать, що консерватори Ріші Сунака зазнали серйозної поразки.