UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борис Джонсон завтра відвідає Україну - Олексій Гончаренко

Британія, Польща та Україна можуть підписати декларацію про новий союз.

Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко, якого наприкінці січня обрали віце-президентом комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з міграції, біженців та народонаселення, анонсував візит до Києва 1 лютого прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

"За моїми даними, вже завтра в Україну приїжджає прем'єр Великобританії Борис Джонсон. Водночас із робочим візитом тут перебуватиме і прем'єр Польщі Матеуш Моравецький. Є ймовірність, що вони підпишуть декларацію щодо нового союзу", – заявив Гончаренко.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідає Україну цього тижня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. "Крім того, цього тижня ми прийматимемо в Україні президента Туреччини", - сказав Кулеба на онлайн-брифінгу у понеділок.

Читайте також: Велика Британія збирається "вдарити" санкціями навіть по тим людям та компаніям РФ, які не мають відношення до агресії проти України

Раніше повідомлялося про те, що Джонсон скасував візит до Японії через напруженість на кордоні РФ та України. Чинний глава британського уряду планував уперше відвідати Японію з робочим візитом.