UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борис Джонсон не буде проходити тестування на коронавірус після зараження його міністерки

Прем'єр-міністр не має симптомів захворювання.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не буде проходити тестування на зараження коронавірусом, після зустрічі із зараженою міністеркою Надін Дорріс. Чиновниця міністерства охорони здоров'я Великобританії бачилась з Джонсоном на прийомі у четвер, 5 березня, пише CNN.

У вівторок, 10 березня, Дорріс заявила, що у неї діагностовано вірус і знаходиться в самоізоляції. Борис Джонсон не проявляв жодних симптомів і не підходив до міністерки ближче ніж на два метри для того, щоб заразитись.

Діагноз Надін Дорріс також викликає питання, чи потрібно буде британський парламент тимчасово закривати. Британські чиновники заявили, що поки не планують закриття. Однак, іншому британському законотворцю, Рахаелю Маскеллу, рекомендували перейти до самоізоляції після зустрічі з міністеркою.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок, заявив у понеділок, що він проти відхилення парламенту, коли спалах поширюється.

"Парламентський контроль є надзвичайно важливим, і я зроблю все можливе для того, щоб Парламент залишався відкритим", - сказав Хенкок.

Раніше повідомлялось, що у депутата-консерватора Надін Дорріс діагностували коронавірус. Отримавши позитивний результат тесту, міністр сказала, що прийняла усі рекомендовані запобіжні заходи, і, після виявлення, самостійно ізолювалася будинку.