UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бомбардування магазину Leroy Merlin в Києві: компанія розриває зв’язки з Україною

Це сталось після прохання українських працівників цієї компанії піти з ринку Росії, війська якої і спричинили бомбардування, внаслідок якого загинули співробітники LM.

Після загибелі восьми працівників внаслідок російських бомбардувань, працівники української філії будівельної компанії Leroy Merlin попросили піти з російського ринку. Натомість французька компанія відключила їх від усіх каналів корпоративної комунікації, пише DW.

Не зважаючи на аналогічні протести під своїм офісом у Франції, учасники якого висунули вимогу припинити фінансування злочинного  кремлівського режиму,  Leroy Merlin відмовилась іти з ринку Росії.

Нагадаємо, минулої середи президент Володимир Зеленський звернувся до парламенту Франції, під час звернення він не оминув увагою французькі компанії, які продовжують вести бізнес у Росії:

"Французькі компанії мають піти з російського ринку , - вимагав Зеленський. - Renault, Auchan та Leroy Merlin та інші. Вони повинні перестати бути спонсорами для військової машини Росії. Спонсорами вбивств дітей, жінок. Спонсорами зґвалтувань, пограбунків, мародерства з боку російської армії. Усі компанії мають запам'ятати (…), що цінності вартують більше, ніж прибуток". 

Читайте також: Франція розробляє стратегію на випадок зупинки постачання російського газу

Зазначимо, вчора стало відомо, що керівників фінських компаній, які працюють на території РФ, стали викликати на допити та погрожують тюремними строками, намагаючись перешкодити їм піти з російського ринку.

Раніше ми повідомляли, що одна з трьох французьких компаній, що продовжувала працювати і в Україні, і в Росії, вимушено залишає РФ.