UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики з Гази стверджують, що помилково випустили ракету по Ізраїлю – Reuters

У відповідь ЦАХАЛ завдав удар по півночі Гази

14 травня бойовики Гази випустили ракету по південній частині Ізраїлю, через день після того, як почала діяти угода про припинення вогню. Проте палестинські групи бойовиків заявили, що запуск був «технічною помилкою», повідомляє Reuters.

За даними агентства, перед заходом сонця в ізраїльських містах поблизу кордону залунали сирени. Ізраїльські військові заявили, що одна ракета, випущена з Гази, влучила у відкриту місцевість. Незабаром після цього на півночі Гази пролунали вибухи, а палестинці повідомили, що Ізраїль завдав удару по форпосту бойовиків. З боку ізраїльських військових не було жодних коментарів.

Джерело з об'єднаної оперативного штабу груп бойовиків у Газі повідомило агентству, що ракета була запущена «через технічну помилку». Постраждалих з обох сторін немає.

Читайте також: Ізраїль вдарив Сектору Гази: вбито двох командирів Ісламського джихаду та ще близько 30 людей – Reuters
 

Нагадаємо, що 12 травня, за посередництва Єгипту, між Ізраїлем та Палестинським ісламським джихадом було досягнуто угоду про припинення вогню – після п’яти днів обміну ударами. Згідно домовленостей, обидві сторони зобов’язуються не завдавати ударів по будинках та мирних жителях. 

Як заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, під час атак ЦАХАЛ «знищив усю верхівку Ісламського джихаду у Газі».

Нагадаємо, що Ізраїль розпочав завдавати ударів по Газі дев’ятого травня – у відповідь на загибель громадянки від палестинської ракети. Обмін ударами продовжувався п’ять днів. Раніше Reuters повідомляв, що Ізраїль вбив керівника ракетних військ Ісламського джихаду і його заступника. Під час ізраїльського удару загинули щонайменше 30 осіб у Секторі Гази. Серед них були жінки й діти.