UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бойовики “ДНР” можуть стратити британців і марокканця, які воювали за Україну – РосЗМІ

Шон Пінер, Ендрю Хілл та Садун Брагім захоплені, як кажуть бойовики, навесні.

Бойовики підконтрольного Кремлю угруповання "ДНР" стверджують, що взяли в полон трьох підданих Великої Британії та Марокко, які воювали у складі українського іноземного легіону. Бойовики кажуть, що на “суді” їм може бути призначена найвища міра покарання — страта, заявили російському "Інтерфаксу" бойовики.

Речник так званої “прокуратури” бойовиків “ДНР” сказав, що до “обвинувачених з урахуванням воєнного часу може бути застосовано найвищу міру покарання — смертну кару”.

Інтерфакс називає імена трьох полонених: Шон Пінер та Ендрю Хілл із Великої Британії та Садун Брагім із Марокко, за твердженнями бойовиків, потрапили в полон на Донбасі навесні 2022 року.

Читайте також: Страти та тортури: HRW зібрали докази воєнних злочинів Росії на Київщині та Чернігівщині – карта

Раніше спікер держдуми Росії Вячєслав Володін заявив, що захисники Маріуполя із комбінату "Азовсталь" "не підлягають обміну", назвавши їх "нацистськими злочинцями". Новий голова фракції ЛДПР і представник РФ на переговорах з Україною Лєонід Слуцкій пішов ще далі й запропонував скасувати мораторій на страту для маріупольського гарнізону, частина якого вийшла з "Азовсталі". Глава думського комітету у справах Слуцкій виступив за зняття мораторію на страту для маріупольського гарнізону.