UA / RU
Підтримати ZN.ua

Boeing рекомендувала призупинити польоти лайнерів 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112

Напередодні у пасажирського літака Boeing 777, що вилетів з Денвера в Гонолулу, під час польоту загорівся і відмовив двигун. Частина його кожуха впала в житловому районі міста Брумфілд.

Boeing попросила призупинити польоти лайнерів 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112 на час розслідування після випадку в Колорадо. У одного з таких літаків під час рейсу загорівся двигун, частина його обшивки впала в житловому районі, відповідну заяву опубліковано на сайті компанії.

«У той час як розслідування Національної ради з безпеки на транспорті продовжується, ми рекомендували призупинити експлуатацію 69 знаходяться в експлуатації і 59 знаходяться на стоянці літаків 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112 до тих пір, поки Федеральне управління цивільної авіації не визначить відповідний протокол перевірки », - йдеться в заяві.

21 лютого під час польоту у літака відвалилися частини правого двигуна. Один великий уламок впав в саду житлового будинку, кілька інших - на спортивний майданчик. Ніхто з людей не постраждав. На борту лайнера, що належав компанії United Airlines, знаходилося 241 чоловік. Літак повернувся в аеропорт вильоту, де успішно приземлився.

Федеральне управління цивільної авіації США почало перевірку того, що сталося. За словами глави відомства Стіва Діксона, за її результатами деякі літаки, можливо, будуть вилучені з експлуатації.

У той же час влада Японії вирішила не чекати результатів перевірки і тимчасово заборонили польоти Boeng 777 з двигунами Pratt & Whitney 4000-112, повідомив телеканал NHK. Boeing їх рішення підтримала. У свою чергу авіакомпанія United Airlines також тимчасово припинила польоти лайнерів Boeing 777 з двигунами серії Pratt & Whitney 4000.

Читайте також: У Мексиці згорів військовий літак: загинули шестеро людей

Аналогічний інцидент стався в той же день в Нідерландах. У вантажного літака Boeing 747, який летів з Маастрихта в Нью-Йорк, під час польоту спалахнув один із двигунів. Від уламків, які впали на землю, травмувалися двоє людей. Літню жінку госпіталізували з травмою голови. Дитина отримала опіки, коли спробував підняти з землю гарячий уламок.

Літак здійснив аварійну посадку в бельгійському Льєжі.

Слідству поки що не вдалося знайти зв'язок між інцидентами в Нідерландах і США.