UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 70 мігрантів намагалися силою прорвати польсько-білоруський кордон – відео

З білоруської сторони у бік польських прикордонників летіло каміння.

У неділю, 19 грудня, група мігрантів з Близького Сходу намагалися силою прорвати польсько-білоруський кордон та потрапити на територію  Польщі, інформує Прикордонна служба Польщі у Twitter.

«Польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 69 осіб. На відрізку, що охороняється прикордонною заставою у Черемсі, 26 іноземців намагалися форсувати кордон",  – наголосили прикордонники.

Зазначається, що  на відрізках, що охороняються прикордонними заставами у Пласкій, Наревці і Дубічах Церковних, кордон намагалися перетнути групи по кілька осіб.

В Міноборони Польщі заявили, що поблизу Черемхи мігранти намагалися перетнути польський кордон під контролем білоруських спецслужб. З територію Білорусі у бік польських прикордонників летіло каміння. Їх також осліплювали лазерами.

Речник міністра-координатора польських спецслужб Ян Жарин заявив, що у листопаді під час масової атаки мігрантів на польсько-білоруському кордоні біля пропуску Брузги-Кузниця, був присутній генерал-майор, заступник голови Прикордонної служби Білорусі Роман Подлиньов.

Читайте також: Понад 80 мігрантів намагалися силою прорвати польсько-білоруський кордон

Докладніше про те, як режим Лукашенка використовує міграційну кризу, читайте у статті Олександра Шевченка «Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість» у ZN.UA.