UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 6 тисяч дітей в день можуть померти через наслідки пандемії COVID-19 – UNICEF

UNICEF попереджає про страшні наслідки пандемії коронавірусу для дітей по всьому світу.

В найближчі 6 місяців близько 6 тисяч дітей в день будуть вмирати "від причин, які можна попередити" через наслідки пандемії коронавірусу, попереджає Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (UNICEF). Це відбувається оскільки пандемія продовжує посилювати тиск на системи охорони здоров'я та порушувати інфраструктуру по всьому світу, повідомляє The Guardian.

Доповідь фонду ООН заснована на аналізі, проведеному дослідниками зі Школи громадського здоров'я імені Джонса Хопкінса в США. Згідно моделі, що 10 країн, які потенційно можуть зіткнутися з найбільшою кількістю додаткових випадків дитячих смертей це: Бангладеш, Бразилія, Демократична Республіка Конго, Ефіопія, Індія, Індонезія, Нігерія, Пакистан, Уганда і Танзанія.

Читайте також: ООН представила новий план реагування на пандемію коронавірусу на $ 6,7 млрд витрат

Раніше, ООН готує запаси їжі через прогнози про голод на тлі пандемії COVID-19. Запаси розміщують у найбільш уразливих країнах або недалеко від них.

Як повідомлялося раніше, в ООН говорять про те, що через пандемію коронавирусу COVID-19 у другому кварталі 2020 року майже 200 млн осіб втратять роботу.

Найбільше від кризової ситуації постраждають малі і середні підприємства, фермери, самозайняті громадяни, біженці і мігранти.

Також, Україна знову може поставити рекорд з експорту зернових. Нагадаємо, що Україна в 2018/2019 МР експортувала рекордні 50,4 млн тонн зернових.