UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 50 мігрантів втопив перевізник біля берегів Ємену

Середній вік загиблих становив 16 років.

Близько 50 підлітків із Сомалі та Ефіопії були "навмисно втоплені" нелегальним перевізником, який виштовхнув 120 своїх пасажирів в морі біля узбережжя Ємену, інформує ABC News.

"Ті, хто вижив, повідомили нашим колегам на березі, що перевізник їх виштовхнув в море, коли побачив правоохоронців", - заявив Лорен де Бок, голова місії Міжнародної організації з міграції в Ємені.

"Вони також повідомили нам, що контрабандист вже повернувся в Сомалі, щоб продовжити свій бізнес і підібрати більше мігрантів для доставки їх в Ємен по тому ж маршруту", - додав представник МОМ.

За інформацією видання, співробітники МОМ виявили могили 29 мігрантів на пляжі в Шабві під час патрулювання. Зазначається, що "мертвих ховали ті, хто вижив". Середній вік загиблих - 16 років. 27 вижившим мігрантам, які залишилися на пляжі надали допомогу, решта роз'їхалися хто куди. Повідомляється також, що після того, що сталося, щонайменше, 22 мігранта пропали без вісті.

В повідомленні МОМ сказано, що з січня близько 55 тисяч мігрантів покинули країни Африканського Рогу, прямуючи в Ємен, більшість з них із Сомалі та Ефіопії. За оцінками, третина з них - жінки.

Незважаючи на бойові дії в Ємені, африканські мігранти продовжують прибувати в країну, яку роздирають війни і де відсутні центральні органи влади, які не заважають їм продовжити свій шлях далі.

Раніше повідомлялося, що Франція створить в Лівії центри для обробки заяв від шукачів притулку, які намагаються потрапити до Європи через Середземне море. "Ідея полягає в тому, щоб створити пункти, щоб уникнути божевільних ризиків, на які йдуть люди, коли вони не мають права на отримання притулку", - зазначив французький президент Емманюель Макрон. Заява французького президента пролунала через два дні після того, як у Парижі відбулися переговори між лідерами двох протиборчих сторін у Лівії, які погодилися на умовне припинення вогню.