UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен відвідає Тихоокеанський регіон з 7 по 13 лютого – Держдеп

Основною метою візиту держсекретаря є поглиблення співпраці США з тихоокеанськими союзниками.

Під час перебування в Австралії 9-12 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен візьме участь у зустрічі голів дипломатичних відомств Австралії, Індії, США та Японії, повідомляє сайт держдепу.

Він також проведе зустріч із прем'єр-міністром Австралії Скоттом Моррісоном та поспілкується зі студентами, представниками академічних кіл та експертами в галузі технологій.

12 лютого Блінкен відвідає Фіджі, де обговорить із прем'єр-міністром країни Френком Баїнімарамою питання «поглиблення двосторонніх відносин та шляхи сприяння розвитку вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону».

Це буде перший візит держсекретаря США на Фіджі з 1985 року, наголошується у заяві держдепу.

12 лютого Блінкен відвідає Гонолулу (Гавайські острови), де проведе тристоронню зустріч із міністром закордонних справ Японії та міністром закордонних справ Південної Кореї.

Читайте також: КНДР відповіла на санкції США ракетним запуском

Мета зустрічі – «поглиблення співпраці у розгляді загроз з боку ядерної та ракетної програм КНДР та протистояння глобальним викликам ХХI століття».

Раніше повідомлялося про те, що Ентоні Блінкен після Джонсона також опублікував відеоролик на підтримку України. Глава Держдепу наголосив на єдності союзників, які підтримують Україну.