UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен про удар безпілотників по Кремлю: «Я б сприймав з пересторогою все, що виходить з Кремля»

Держсекретар визнав, що йому важко коментувати ситуацію, поки не будуть з’ясовані всі факти.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що «не може жодним чином підтвердити» повідомлення про ймовірну атаку Кремля за допомогою безпілотників.

Американський дипломат визнав, що бачив заяви Москви про те, що нібито безпілотники України завдали удар в центрі російської столиці. Але він «не може жодним чином їх підтвердити», - пише CNN.

«Ми просто не знаємо. Я б сприймав все, що виходить з Кремля, з дуже великою пересторогою», - додав Блінкен. 

«Подивимося, які будуть факти. І дуже важко коментувати або розмірковувати про це, не знаючи фактів», -пояснив Дерсекретар.

Читайте також: У Зеленського прокоментували вибухи у Кремлі

Україна заперечує, що стоїть за ймовірною атакою в Москві. США не отримували попереджень про заплановані удари безпілотниками по Кремлю, який в Росії назвали «замахом» на Владіміра Путіна.

«Що б не сталося, не було ніякого завчасного попередження», - сказав американський чиновник в інтерв'ю CNN, додавши, що влада все ще намагається з'ясувати, що саме сталося. 

Інший американський чиновник сказав CNN, що триває робота над оцінкою тверджень Росії. І підтвердження того, що Україна намагалася вбити Путіна, немає.

Нагадаємо, останніми днями пожежі на цивільних та військових об'єктах у Росії почастішали. Приміром, учора ввечері сталося займання резервуара з нафтопродуктами в селищі Волна у Краснодарському краї - йому присвоїли найвищий ранг складності. Цікавим є факт, що це селище знаходиться в 10 км від тимчасово окупованого Криму, а місцеві мешканці розповідають, що перед пожежею на території нафтобази "Таманьнефтегаз" було чутно вибухи.